ZŠ Červená Voda
Navigace: Články » Archiv článků » Okresní kolo Chemické olympiády 2015
Škola v obraze

Okresní kolo Chemické olympiády 2015

Okresní kolo Chemické olympiády 2015
8.3.2015 21:00 | články 2015 | doporučit, tisk

Po nezbytných administrativních úkonech byla soutěž ve čtvrt na deset zahájena. Jedna polovina žáků vypracovávala úlohy teoretické části a druhá zkoušela své štěstí v pracovně chemie a fyziky v části praktické.

Teoretikům bylo identifikovat podle indicií neznámé látky, doplnit triviální názvy chemikálií, sestavit a upravit rovnice, vyřešit příklad a křížovku s chemickou tématikou. V praktické části se pak zabývali vizuální kolorimetrií. Měli si připravit škálu roztoků o předepsané koncentraci a porovnáním pak určit podle intenzity zabarvení hmotnostní koncentraci neznámého vzorku a rovněž provést některé výpočty se stanovením koncentrace spojené.

Po devadesáti minutách a půlhodinové přestávce si soutěžící svá místa vyměnili. Učebny se opět ponořily do soustředěného ticha. Pedagogické doprovody zatím pilně opravovaly a hodnotily hotové práce.

Krátce před jednou hodinou se všichni soutěžící sešli v naší školní jídelně nad knedlíčkovou polévkou a vynikající svíčkovou. Krátce po půl druhé bylo vše připraveno pro vyhodnocení celé soutěže. Letos bylo pro naši školu obzvláště radostné, protože František obsadil čtvrté místo a Davidovi se podařilo zvítězit.

Chci poděkovat za účast všem soutěžícím, neboť vynaložili práci na rámec svých běžných školních povinností a to v dnešní době není obvyklé. A také gratuluji oběma reprezentantů naším základní školy.

foto   výsledky                                                                                                            Mgr. Fojtík

 

Novinky
Základní škola a mateřská škola Červená Voda 341, PSČ 561 61, Ředitelna, hospodářka a sborovna: 465 626 220,
Školní jídelna: 465 626 380, E-mail: reditel@cvvoda.cz