ZŠ Červená Voda
Navigace: Novinky » Archiv » Vitamínový den 2018
Škola v obraze

Vitamínový den 2018

16.10.2018 21:49

Ve čtvrtek 11. října 2018 se žáci 1. stupně naší školy zúčastnili doprovodné vzdělávací akce k projektu „Ovoce a zelenina do škol“. Podle hesla „Zeleninou a ovocem, bráníme se nemocem“ byl celý program sestaven. Zaměstnanci firmy MK Fruit s.r.o., která do naší školy již několik let dodává pro žáky zdarma ovocné a zeleninové svačiny, připravili ucelený dopolední program, při kterém se třídní kolektivy střídaly.

Žáci si vyslechli krátkou přednášku o zdravém životním stylu a zábavnou formou se seznámili s méně známými zdravými potravinami a také je ochutnali. Dozvěděli se také, které potraviny zdraví neprospívají a proč. Celý dopolední program byl obohacen o ochutnávku vylisovaných ovocných a zeleninových šťáv, které zaměstnanci firmy připravovali na místě z čerstvého ovoce a zeleniny.  Kromě šťáv si žáci mohli pochutnat na ovocném pyré, smoothie a pitný režim obohatit o 100% ovocné mošty.

Vitamínový den byl příležitostí, jak seznámit děti se zdravými potravinami, které dosud příliš neznaly a které jim zachutnaly a mohou obohatit jejich jídelníček.

     foto                                                                                   Mgr. Eva Veselá

Novinky
Základní škola a mateřská škola Červená Voda 341, PSČ 561 61, Ředitelna, hospodářka a sborovna: 465 626 220,
Školní jídelna: 465 626 380, E-mail: reditel@cvvoda.cz