ZŠ Červená Voda
Navigace: Novinky » Archiv » Technohrátky 2019
Škola v obraze

Technohrátky 2019

6.6.2019 21:02

Letošní deváťáci mají úspěšně za sebou přijímací zkoušky na střední školy a jejich cesta za budoucím povoláním dostane nový směr. Při rozhodování o dalším vzdělávání jim pomohla účast na technohrátkách, kterých se letos zúčastnili i žáci osmého a sedmého ročníku.

Sedmáci se vydali 9. 5. do Lanškrouna na Střední odbornou školu a Střední odborné učiliště, kde jsou vyučovány maturitní obory – elektrotechnika, mechanik elektrotechnik, kosmetička a učební obory – nástrojař, elektromechanik pro zařízení a přístroje, knihař a kadeřník. Jednotlivé obory byly představeny v rámci dílniček, kde si mohli žáci sami vyzkoušet konkrétní profese, například dívky si v oboru kadeřnice učesaly figurínu nebo jim studentky vytvořily účesy. Chlapci si vyzkoušeli práci s kovem a na závěr se všichni zúčastnili soutěže.

Ve středu 22. 5. se technohrátky konaly na Středním odborném učilišti opravárenském v Králíkách, kterých se zúčastnili žáci osmého ročníku. Během exkurze navštívili zámečnu, kde si vyrobili štítky ke klíčům, obrobnu, ve které byla ukázka nástrojů, autodiagnostiku a svařovnu, tam si vyzkoušeli montáž kola na vozidlo a trenažér.

Prostřednictvím technohrátek se žáci základních škol seznamují se zázemím škol či s pedagogy a hlavně se dozvědí maximum informací o oborech, které je zajímají a které by si mohli vybrat.

foto                                                                                                                   Mgr. Vacková Iva

 

t2  t3  t4  t5  t6  t1

Novinky
Základní škola a mateřská škola Červená Voda 341, PSČ 561 61, Ředitelna, hospodářka a sborovna: 465 626 220,
Školní jídelna: 465 626 380, E-mail: reditel@cvvoda.cz