ZŠ Červená Voda
Navigace: Novinky » Archiv » Lyžák 2019
Škola v obraze

Lyžák 2019

29.1.2019 17:46

Ve dnech 21.-25.1.2019 se konal ve SKI areálu Šanov lyžařský výcvik tříd VII.A a VII.B naší školy.
Letos nám počasí přálo, o sníh nebyla nouze, a tak jsme mohli v pondělí ráno plní nadšení a elánu nastoupit. Většina žáků si vybrala pro výcvik lyže, já jsem využila možnosti naučit se něco nového, tak jsem dorazila se snowboardem. Nadšenců na jízdu na snowboardu bylo celkem 5, z toho jsme byly dvě úplné začátečnice. Naši malou skupinku vyučoval Mgr. Radim Válek. První den jsme se se snowboardem spíše seznamovali a učili se základy a jízdu na vleku. V dalších dnech přibývalo dovedností, které se nám podařilo zvládnout. Jízdu na snowboardu si nejvíc užívali tři naši spolužáci, kteří se jako pokročilí již jen zdokonalovali v jízdě.
Významnou a oblíbenou částí dne byla vždy přestávka na svačinu, při které jsme hojně využívali možnosti koupit si něco teplého k zakousnutí přímo ve SKI baru.
Poslední den výcviku se konaly závody, při kterých se ukázalo, co jsme se za týden naučili. Nejvíc se předvedl a závod v jízdě na snowboardu vyhrál Jan Wawrzyczek. Snowboarding je zajímavý, ale z mého pohledu složitější než na jízda lyžích, ke které se asi opět vrátím. Každopádně výcvik se vydařil a všichni si ho užili. A tímto chci také poděkovat všem vyučujícím, kteří s námi měli mnohdy svatou trpělivost.

Linda Stejskalová, VII.A

Lyžařský výcvik jsme každý den zahájili krátkou rozcvičkou a poté jsme si šli pro lyže a hůlky. Když jsme nastoupili na svah, počkali jsme na pokyny pana učitele Fojtíka.  Na svahu jsme zkoušeli různé triky a druhy jízd. Po hodině jsme si šli sednout do vyhřáté chaty, tam si každý dal nějakou dobrou svačinu. V chatce jsme si mohli zakoupit teplý čaj, ale i něco sladkého na zub. 
Po svačině jsme vyrazili zpět na svah a opakovali jsme si to, co jsme se naučili ráno. Poté jsme mohli jezdit sami, ale tak abychom neublížili sobě ani ostatním. Učitelé nás stále sledovali a popřípadě nám řekli, co děláme špatně a poučili nás, jak se to dělá správně. Ve 12h jsme schovali lyže a rozešli jsme se domů. Celý týden to probíhalo vcelku stejně, pořád jsme se ale zdokonalovali.  
Na závěru lyžařského výcviku jsme měli připravené závody.  Myslím, že ti, co to neuměli, se to naučili a ti, co to již uměli, se zdokonalili. I přes několik pádů jsme si to užili a něco nového se naučili. A myslím, že na to ještě dlouho budeme vzpomínat.

Eliška Horníčková VII.A

Foto    Výsledky ZDE

Novinky
Základní škola a mateřská škola Červená Voda 341, PSČ 561 61, Ředitelna, hospodářka a sborovna: 465 626 220,
Školní jídelna: 465 626 380, E-mail: reditel@cvvoda.cz