ZŠ Červená Voda
Navigace: Novinky » Archiv » Karneval 2019
Škola v obraze

Karneval 2019

23.3.2019 21:02

Ve středu 27.února se uskutečnil v tělocvičně školy karneval pro všechny tři oddělení školních družin.  Karnevalu se zúčastnilo 60 dětí. Každé z nich dostalo na začátku soutěžní kartičku, která obsahovala řádek pro jméno, pět okýnek pro každé stanoviště a navíc okénko pro malování na obličej. Před začátkem soutěžení si pro ně spolužáci z 5.ročníku připravili vystoupení na velmi známou písničku „Blah, Blah, Blah". Vystoupení se samozřejmě všem líbilo. Jakmile vystoupení skončilo, děti začaly podbíhat točící se provaz, kterým jsme odstartovali soutěže.
První stanoviště se věnovalo hmatovému vnímání, kde děti musely sáhnout do tašky a vybrat dvě stejné věci. Jako další bylo na řadě stanoviště zaměřené na koordinaci, kde bylo za úkol jít po vyznačené trase se lžičkou s pingpongovým míčkem v ruce a soustředit se, aby míček nespadl. Zrakové vnímání bylo stanoviště třetí a tam měly děti 30s na to, aby si zapamatovaly z pěti obrázků co nejvíce. Čtvrté stanoviště se věnovalo házení míčkem na klauna, kde se musely trefit do sítě, která byla umístěna v klaunově puse. Jako poslední na děti čekal klíč na provázku, který se jim obvázal kolem těla a jejich úkol byl si podřepnout nebo se jiným způsobem trefit do tří různých otvorů.
Po splnění všech úkolů si mohly nechat namalovat něco malého na obličej. Kdo se nechtěl nechat malovat, mohl se ještě projít po tělocvičně, kde bylo nalepeno šest obrázků.  Na každém obrázku byla nakreslená nějaká postava z pohádky Ferdy Mravence a děti měly poznat o jakou pohádku se jedná. Po celou dobu karnevalu panovala pozitivní nálada, děti se radovaly, smály a užívaly si. Zakončení karnevalu proběhlo ve stylu diskotéky, rozdání sladké odměny, společné fotky a spousty úsměvů na tvářích. Myslím, že včetně dětí si to užily i paní vychovatelky s asistentkami.

            foto                                                                                                   AP Martina Mišenčíková

Novinky
Základní škola a mateřská škola Červená Voda 341, PSČ 561 61, Ředitelna, hospodářka a sborovna: 465 626 220,
Školní jídelna: 465 626 380, E-mail: reditel@cvvoda.cz