ZŠ Červená Voda
Navigace: Novinky » Archiv » Den s lesy 2014
Škola v obraze

Den s lesy 2014

29.6.2014 12:08

DEN S LESY ČESKÉ REPUBLIKY

Lesní pedagogika je jednou z metod ekologické výchovy realizovanou přímo v lesním prostředí. Je zaměřena na představení lesního ekosystému a hospodaření v něm.

Na Den s Lesy České republiky, který uspořádala Lesní správa Ruda nad Moravou v pátek 13. 6. 2014 u Chaty Wolfka nedaleko Severomoravské chaty, se těšili snad všichni žáci 3., 4. a 5. třídy ZŠ Červená Voda. Zajímavé a aktivní dopoledne, v němž si každý malý účastník ověřil svoje znalosti o lesním prostředí a trochu si zasoutěžil i zasportoval, zahájili nejprve trubači. Pak už se skupiny žáků vydaly plnit úkoly na lesní stezku.

Během dopoledne se třídní kolektivy vystřídaly na doprovodných stanovištích se sokolníkem, budkařem, dřevorubcem, koňákem, trubači, včelařem a s ukázkami vábení zvěře. Snad nejatraktivnějším programem nejen pro chlapce, ale i dívky, byla střelba ze vzduchovky a z luku. Naši páťáci přijali výzvu koňáka a soutěžili s koněm v přetahování lanem. Kdo byl nakonec silnější, vědí jen oni a kůň. Každá třída si také mohla pod odborným vedením společnými silami zasadit v lese jeden stromek – jilm horský. Doufejme, že se všechny zasazené stromy ujmou. Protože od naší školy nejsou daleko, můžeme pozorovat, jak rostou.

K dobré náladě všem přispělo také vydařené počasí a svačina - opečené špekáčky pro všechny účastníky.

Děkujeme pořadatelům a jejich spolupracovníkům, kteří se našim žákům celé dopoledne ochotně věnovali, provázeli je celým programem a předávali spoustu zajímavých informací.

                                                                    E. Veselá, koordinátor EVVO,

ZŠ Červená Voda

Den s Lesy ČR očima žáků:

·         Den se mi moc líbil, budu vzpomínat na náš zasazený stromek.

·         Dobře se nám dařilo, pomáhali jsme si, bylo to super!

·         Moc se mi líbilo troubení na roh, nezapomenu na káně.

·         Výlet se mi moc líbil. Opékali jsme špekáčky, na stezce jsme plnili různé úkoly, dostali jsme odměny. S holkama jsme byly nejrychlejší na každém stanovišti.

·         Nejvíce se mi líbila stezka lesem, budu na to vzpomínat.

·         Byli tam koňák, dřevorubec, včelař a budkař. Přetahovali jsme se s tažným koněm. Dozvěděli jsme se, že v lese se zdraví: Lesu zdar! Bylo to úžasné.

foto

Novinky
Základní škola a mateřská škola Červená Voda 341, PSČ 561 61, Ředitelna, hospodářka a sborovna: 465 626 220,
Školní jídelna: 465 626 380, E-mail: reditel@cvvoda.cz