ZŠ Červená Voda
Navigace: Články » Archiv článků » Krajské kolo Chemické olympiády 28.3.2015
Škola v obraze

Krajské kolo Chemické olympiády 28.3.2015

Krajské kolo Chemické olympiády 28.3.2015
29.3.2015 16:30 | články 2015 | doporučit, tisk

V posluchárně C2 na katedře chemie se sešlo více než třicet soutěžících, neboť Univerzita pořádala současně krajské kola jak pro Pardubický tak i pro Hradecký kraj.Po zaregistrování soutěžících byly pedagogické doprovody poslány pokochat se krásami velikonočně vyzdobeného města a mladí chemici se po rozdělení do dvou skupin jali plnit úkoly teoretické a v laboratořích anorganické chemie pak část praktickou. Po devadesáti minutách a přestávce, kdy bylo soutěžícím poskytnuto občerstvení, si obě party vyměnily svá místa a opět se ponořily na hodinu a půl do soustředěného bádání.
Komise opravovala a hodnotila práce asi do půl třetí. Tento čas účastníci soutěže trávili různě. Někteří navazovali známosti se svými „kolegy“, jiní se věnovali svým elektronickým mazlíkům.
Každý  kraj byl hodnocen zvlášť. Jako první přišel na řadu kraj náš. Jako již tradičně byla umístění vyhlašována od konce. Na jména zástupců naší školy jsme čekali poměrně dlouho, neboť David obsadil velice pěkné osmé místo a František dosáhl dokonce na „bednu“, když skončil třetí.
Je významné, že se mezi studenty víceletých gymnázií a žáky velkých základních škol našeho kraje neztratili. Chci oběma žákům naší školy poděkovat za vzornou reprezentaci a popřát úspěchy v dalším studiu.

foto    výsledky                                                                                                  Mgr. Fojtík

Novinky
Základní škola a mateřská škola Červená Voda 341, PSČ 561 61, Ředitelna, hospodářka a sborovna: 465 626 220,
Školní jídelna: 465 626 380, E-mail: reditel@cvvoda.cz