Zdraví na telíři
Velkým přínosem pro všechny zúčastněné kuchařky, byla i praktická část semináře. Pod taktovkou Ing. Jany Lukešové si vyzkoušely přípravu několika jídel tak, abychom nemusely mít obavu ze zařazování těchto jídel do jídelníčku.
Z teoretické části musím zmínit přednášku Mgr. Margit Slimákové, která ač je světovou odbornicí přes zdravou výživu, dokázala nám zcela jednoduše vysvětlit význam zdravého stravování z mnoha pohledů. Z této přednášky jsem si kromě mnoha informací o jednotlivých potravinách a jejich vlivu na náš organismus odnesla pro mě důležitý poznatek – že není potřeba za zdravým stravováním hledat žádnou vědu, zdravě se stravovat zvládne úplně každý
Seminářů zaměřených na zdravé stravování se účastní z naší školy také koordinátor EVVO a ředitel školy. Získané informace a nové trendy ve školním stravování obohatí postupně nabídku strávníkům naší školní jídelny.
Lenka Bulová, vedoucí ŠJ