ZŠ Červená Voda
Navigace: Články » Archiv článků » Minikopaná 2013
Škola v obraze

Minikopaná 2013

Minikopaná 2013
20.11.2013 21:43 | Články 2013 | doporučit, tisk

Okrskového kola se původně měly zúčastnit kromě naší a pořádající školy ještě dvě další a to Základní škola Tatenice a Základní škola Zábřeh, které však nedorazily. Po domluvě byl stanoven následující postupový klíč. Vítězem okrskového kola se stane ta škola, která vyhraje ve vzájemném duelu dva zápasy. V prvním ze vzájemných utkání se na našich hráčích odrazila nejistota a také nervozita, která pramenila z nesehranosti hráčů, kteří si nebyli jisti v přesných nahrávkách a hlavně ve střeleckém zakončení.  Velikou oporou v této části utkání se stal gólman Tomáš Šnevajs, který svými přesnými zákroky likvidoval s jistotou a ledovým klidem všechny střelecké pokusy soupeře. Ve druhém poločase se po debatě v šatně na naše hráče přenesl klid a jistota, které vyústily v bezproblémovou dominantní převahu na hřišti, jenž byla vyjádřena vstřeleným gólem z kopačky Jaroslava Kopeckého. V prvním utkání jsme tedy zvítězili v poměru 1:0.

Ve druhém utkání začali naši borci hrát až příliš profesorsky, což přineslo branku v naší síti. Nakonec utkání skončilo naši prohrou 1:2. Rozhodnutí muselo přijít až ve třetím vzájemném utkání. Od úvodu byli naši hráči aktivnějšími činiteli na hřišti a to se projevilo i na konečném skóre, které po závěrečném hvizdu bylo 2:0 ve prospěch našich hráčů. Výhrou si naši žáci zajistili postup do okresního kola konaného v Dolních Boříkovicích.

Chtěl bych poděkovat všem hráčům, kteří se podíleli na vzorné reprezentaci naší školy a za slušné chování na turnaji v minikopané v Jablonném nad Orlicí.

Okresní finále v minikopané

V úterý 15.10.2013 se na místním fotbalovém hřišti v Dolních Boříkovicích uskutečnilo okresní finále v minikopané. Obsazení týmy bylo velmi kvalitní. Přijely družstva ze Zábřehu, Vysokého Mýta, Letohradu, Králík a v neposlední řadě i tým z Červené Vody. Složení našeho družstva bylo úplně stejné jako v Jablonném nad Orlicí. Hrálo se opět na polovinu hřiště stylem 5+1 a opět obvyklých 2x10 minut. V prvním zápase náš tým hrál proti našemu věčnému rivalovi z Králík. Po celý duel jsme byli jasně lepším týmem na hřišti a to se odrazilo i v konečném skóre v podobě třech vstřelených branek.  Vyhráli jsme tedy 3:0. V dalším zápase jsme narazili na tým z Vysokého Mýta, který jsme porazili 3:2. V dalších duelech se z našeho týmu vytratila jistota a přesnost v zakončování gólových akcí, což přineslo jednou remízou s týmem ze Zábřehu a jednou prohrou s týmem z Letohradu. Bohužel v konečném účtování nás právě tato naše jediná prohra připravila o první místo. Skončili na nepostupovém druhém místě. Na prvním místě se umístil tým z Letohradu, který se svými výkony a nasazením probojoval  do Chrudimi, kde se 25.10. hrálo krajské finále.

                                                                                                                     Mgr. Válek Radim

Novinky
Základní škola a mateřská škola Červená Voda 341, PSČ 561 61, Ředitelna, hospodářka a sborovna: 465 626 220,
Školní jídelna: 465 626 380, E-mail: reditel@cvvoda.cz